نشست خبری رویداد پتروفن با هدف توسعه بازار اقتصاد دانشبنیان در حوزه پتروشیمی صبح امروز در محل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس برگزار شد.
این نشست خبری با حضور رضا سلطانعلیزاده؛ دستیار معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و دبیر رویداد، قانعی؛ مدیرعامل پترول و دستیار در توسعه اقتصاد دانشبنیان و پاییندستی و نشانزاده؛ معاون برنامهریزی و توسعه کسب و کار برگزار شد.
رضا سلطانعلیزاده؛ دبیر رویداد پتروفن در ابتدای این نشست اظهار کرد: در برنامه پتروفن در 12 تا 14 آذر ماه برگزار خواهد شد که با دو رویکرد همافزایی بین دستگاهها و ارتباط بین شرکتهای دانشبنیان و نیازهای هلدینگ خلیج فارس برگزار خواهد شد.
وی گفت: امروز9 هزار 280 شرکت دانشبنیان در کشور داریم که از سال 1389 در صنایع مختلف ورود کردند و بیش از 10 درصد محصولات دانشبنیان به پتروشیمی مرتبط است.
۹۰درصد صنعت پتروشیمی، داخلیسازی شده است
در بخش دیگری از این نشست، معاون برنامهریزی و توسعه کسبوکار گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، برگزاری چنین رویدادهایی را موجب نشاط آفرینی در جامعه خواند و گفت: در شرایطی که جامعه نیاز به خبرهای خوب دارد، سیگنالهای مثبتی که با تیزبینی اصحاب رسانه از دستاوردهای دانشبنیان، صنعتی و دانشگاهی به جامعه مخابره میشود، امیدآفرین و غرورآفرین است.
حسن نشانزاده مقدم با بیان اینکه ما بهاندازه کافی اسناد بالادستی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و قویشدن اقتصاد و کاهش وابستگی صنعت نفت و پتروشیمی به خارج داریم، تأکید کرد: مسئله اینجاست که در عمل به این اسناد شاهد ضعفهایی هستیم و برخی از این اسناد اجرا نمیشود درحالیکه در افق ۱۴۰۴، برنامه ششم، اقتصاد مقاومتی و… تأکیدات ویژهای بر اقتصاد دانشبنیان شده است.
وی ادامه داد: اقتصاد یک کشور زمانی قوی است که تحت کنترل خودش است و وابستگی در آن حداقلی باشد، امروز در صنایع مختلف نیروهای متخصص، فراوان داریم؛ اما به سمتوسویی نرفتیم که روی پای خودمان بایستیم، هرجا مانند صنایع دفاعی اراده لازم وجود داشت این اتفاق مبارک افتاد و نتایج آن را دیدیم.
نشانزاده تصریح کرد: در صنعت پتروشیمی هم هرگاه شاهد همافزایی امکانات و پتانسیلهای کشور بودیم، در حوزه داخلیسازی معجزه رخداده تا جایی که امروز ۹۰ درصد صنعت پتروشیمی، ایرانی شده است.
سلطانعلیزاده تصریح کرد: بزرگترین مسأله در موضوع دانشبنیانی، اقتصادی و فناوریهای است که در شرکتهای دانشبنیان ایجاد شدند.
وی گفت: یک بخش بزرگی مرتبط با هلدینگ بزرگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس است که بزرگترین شرکت بورسی ایران شناخته میشود و میتواند به عنوان یک بازار بزرگ برای شرکتهای دانشبنیان عمل کند.
دستیار معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری تصریح کرد: در این رویداد با چندین رویکرد حضور داریم که اگر شرکتهای دانشبنیان کاری انجام دادند آنها را به شرکتهای هلدینگ معرفی کنند. از طرفی دیگر، نیازهای هلدینگ خلیج فارس در 7 دسته تقسیمبندی شده و ارائه خواهد شد.
سلطانعلیزاده با اشاره به برگزاری پنلهای تخصصی در رویداد پتروفن گفت: این پنلها با دو رویکرد برگزار خواهد شد که رویکرد اول نشان دادن ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و پتانسیلهای آن خواهد بود و بخش دیگر الزامات و نحوه همکاری با هلدینگ خلیج فارس است.
دبیر رویداد پتروفن تأکید کرد: موضوع بعدی، بحث قراردادها و رونمایی از تجهیزات است که در هلدینگ خلیج فارس استفاده شده و قرار است به نمایش دربیاید.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم ارتباط بیواسطه شرکتهای دانشبنیان با مدیران ارشد شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس است.
منبع: تسنیم